Lesson 1 of 0
In Progress

Je eerste ontmoeting met de Begeleider

admin August 14, 2021

De Begeleider is het eerste archetype. Dit archetype heeft betrekking op de driehoek en is te vinden in de driehoek rechts onder, zoals te zien is in de afbeelding hier rechts.

Bekijk het onderstaande voorbeeld om een beter idee te krijgen van wat we bedoelen als we het over een Begeleider hebben.

“Je bent allereerst een mensen-mens. Je kunt mensen begeleiden en faciliteren. Zorg ervoor, dat je je eigen grenzen bewaakt en dat je anderen het werk niet ontneemt. Problemen zijn leermomenten. Je beschikbaarheid in de uitlijning van doelen en mogelijkheden kan een belangrijke bijdrage zijn. Je blijheid en dankbaarheid hebben een motiverend en regenererend effect op je omgeving. Dat werkt niet alleen persoonlijk zo, maar ook in de zakelijke context waarin je werkzaam zou kunnen zijn.

Dat maakt dat mensen je aanwezigheid als belangrijk ervaren en je kunnen missen als je weg bent. Het is bijna zo, dat je er alleen maar hoeft te zijn met dat wat je bent en wat je beschikbaar hebt. Daaromheen draait veel van je potentieel en meerwaarde. Dat werkt op allerlei manieren in de praktijk van wat je doet door. Je zorgt voor je relaties. Wanneer je werkelijk van jezelf houdt en jezelf accepteert met alles erop en eraan, dan word je aantrekkelijk voor je omgeving. Je trekt dan andere mensen aan en die mensen komen dan ook graag op je af.”

Er valt nog veel meer te zeggen over de Begeleider, wat Sharada in de volgende video bespreekt.

Begeleider