Stress Vrij Zijn teaser cursus

admin · September 27, 2018

 

 

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geeft aan dat 70% van alle ziekten veroorzaakt wordt door stress. In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat ongeveer 7 van de 10 ziektedagen kunnen worden bespaard door effectief stressmanagement, om nog maar te zwijgen over het lijden van de lijder.

Stress is een zeer negatieve term en stressmanagement klinkt als iets dat bijdraagt aan de stress. Daarom hebben we nieuwe neurowetenschappelijke benaderingen gekozen voor onze online cursus voor stressvermindering die deze mentale barrières omzeilt en motiveert om blijvende gezondheidswijzigingen aan te brengen:

“Gamification” – voor aanzienlijk betere motivatie en prestatieverbetering (integratie door middel van een speelse benadering, “experience” -oefeningen, succesmeting door middel van online tests, constante variatie, “actiekaarten”, enz.).

Praktische oriëntatie – naast het leren van effectieve ontspanningstechnieken, neemt de cursus je mee door alle stressgerelateerde gebieden, van werkorganisatie tot zelf-sabotage, tot het leren van zelfvaardigheden, met 27 verschillende oefeningen voor directe implementatie in de praktijk.

 

[smartslider3 slider=4]

 

Visualisatie – deze cursus is zeer visueel om informatie en duurzame inzetbaarheid te verbeteren. Meer dan 20 infographics met gecomprimeerde informatie over verschillende stress-onderwerpen zijn beschikbaar om te downloaden in elke cursus. Geïllustreerde instructies worden 323% beter verwerkt dan instructies zonder illustraties, mensen onthouden ongeveer 10% van wat ze horen, 20% van wat ze lezen en 80% van wat ze zien. Gedrukte posters dienen ook als geheugensteun in het dagelijks leven, fungeren als kleine “geschenken” en zijn motivatiebevorderend.

Een grote focus van de gehele cursus ligt op zelfeffectiviteit of empowerment. Het “The Health Empowerment Model” (Schulz & Nakamoto, 2013) stelt dat een hoog niveau van gezondheidsvaardigheden geassocieerd is met een lager stressniveau en een betere subjectieve ervaren gezondheidstoestand. Alle vier de factoren van dit model zijn gebaseerd op onze 40 anti-stresslessen:

  1. Relevantie – hoe belangrijk is voor jou genezing?
  2. Competentie – in welke mate ben je in staat om bij te dragen aan je eigen genezing?
  3. Zelfbeschikking – in welke mate voel je je verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid?
  4. Impact – hoeveel denk je bij te dragen aan de uitkomst van je genezing?

Kort gezegd, onze stressvrije online cursus voor stressvermindering is gebaseerd op de nieuwste psychologische modellen en biedt een nieuwe, motiverende aanpak voor duurzame gezondheidsbevordering via moderne media. Hieronder kun je 6 van de 40 lessen als minicursus beleven.

 

About Instructor

admin

13 Courses

Not Enrolled